lørdag 24. august 2013

Myndespesial i Münster

Da har vi vært på vår første utstilling på "kontinentet" og det var intet mindre enn myndespesial i Münster, I morra holdes det race her, men pga en løpetid blir det ikke no løp på oss.

Utstilling i Tyskland er ganske annerledes enn hjemme i Norge, men takket være mye hjelp fra Margret Veigarsdottir ("farmor" til Itmy, og "oldemor" til Dobby) så skjønner jeg hva oppnådde i dag. Det var 1+8 påmeldte italienere, Dobby hadde konkurranse fra en valp på 8,5mnd, og Itmy var en av tre i åpen klasse.

Dobby oppførte seg for en gangs skyld ganske bra, sto som ei dronning og trava store deler av tiden inne i ringen, forbedring! Dobby fikk bedømming: veldig lovende og nr to i sin klasse.
Kritikken:
7 months, feminine head and expression, scissor bite, i would like to see her with better carriage of ears, neck long anough, correct topline and tailset (on tip of tail is a small knick), correct angulations front and behind.

Dommer: Miro Zlojutro fra Ungarn

Pause mellom slagene. Skjønner hva dommeren mener med de ørene til Dobby :)

Så skulle Itmy inn, og til hennes skuffelse var det ingen hanner i ringen, det var varmt, ho var slapp og ville helst sjekke guttene på utsiden av ringen. Ho var litt lav, men absolutt ingenting å klage over. Ho er midt i løp, slanker seg og bor med en duracell-kanin. Ho sto som en påle, beveger seg bra (men litt saaakte) og vrikker lite på tissen... Itmy fikk v3 som betyr excellent og tredje i klassen.
Kritikken:
4years old, feminine head , scissor bite, nice neck, topline should be a bit more in loins, good tailset but tail should be a little longer, nice angulations front and behind, moves free.


Dommer: Miro Zlojutro fra Ungarn

<3


Alt i alt var det en fin debut i det store utland, og jeg syns at begge jentene oppførte seg fint, Ole holdt ut og jeg tissa ikke på meg. Det eneste jeg har å utsette på utstillinger her istedet for i Norge er at det tar en evighet å få kritikken. vi var i ringen kl 11.50, men fikk ikke kritikken før ca klokka seks. Det ble så lang dag at jeg måtte hjem å sove i mellomtia.


Må også gratulere fine Lena med BIR, BIM og TRE Cruftskvalitiseringer :) Nå må ho bare spare penger så ho kan dra dit å vinne hele greia.





Bilblogg i morra:)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar